3D SECURE Visa & Master Card Cumparaturi online mai sigure

3D Secure Visa si Master Card sau Maestro

Ma pun azi linistit in fata calculatorului sa achizitionez un bilet de avion (Anglia), cu premiza sa petrec (muncesc) aproximativ 2 ani pe acolo. Trec prin setarile aferente achizitionari unui bilet de avion, foarte calm, nefiind la prima abatere (servicii pentru cunostinte), numai pentru mine nu.

Ajung la plata si dupa introducerea datelor de card, imi cere parola. Se mai intampla, asa ca introduc parola pe care am atasat-o la faurirea contractului cu RF Bank.

Wrong passord >>> Mai sa fie, poate m-am tembelit la cap si am schimbat-o, mai incerc una, din iluzii, poate poate, gresit si asta. Scot toate actele, caut contractul cu banca, il gasesc, era si imposibil la cat de mare este. Frate daca vrei sa lecturezi o ora, ceva din care sa fi sigur ca nu ai inteles nimic te invit sa parcurgi un astfel de contract de card curent pentru salarii. Pui mei, parola era ok cea care o introdusesem prima oara, mai incerc, perseverez, nimic.

Relatia cu Banca

Fierb… Liniste 5 minute. Gandesc, ma duc la banca ??? Ei na… doar ce venisem de la banca, alimentasem cardul. Ma uit pe card vad 2 numere, stai ca sun (0800 802.02.02). Mai bine nu mai sunam, penibil, deci doar am scos un mic recnet cu abtinere totala.

Un robotel simpatic si datator de multe iritati stimulative, incat parca iti toarna andrenalina in sange cu galeata. Dupa multe bipuri si reluari cu „Nu am inteles intrebarea” , a trebuit sa reduc o fraza la 2 cuvinte castigatoare „parola gresita”.

Apoi dupa 3-4 minute, dupa ce trec de prima intrebare cu problema, imi zice robotelul, „Mai dati-mi cateva detalii”, insiruindu-mi niste baliverne ce nu avea nici o problema cu parola. Inchid linistit in flacari si il laud pe tampitul care a luat decizia implementarii lui. Eu am prins ideea dar trebuie sa cunosti programul ca sa comunici cu astfel de robotei audio. Sa cumpere naibi sistematizari de la „”LI Hau””, daca nu sunt in stare sa implementeze ceva usor, macar cum era cel cu apasa tasta 1. OK

Ma uit pe mesajul sitelui de avioane (nu zic care), ceva de gen ca imi trimite parola prin SMS, mai sa fie, ce banca serviabila mi-am ales, nu trebuie sa ma mai deplasez eu, se sinchisesc ei. Dar nu vine nici un SMS.

Vorbesc prin chat cu banca, zic „Nenea nu merge parola si imi cere ala la achizitii, parola mea buna, nu-i buna, ce fac…” zice:

Tranzactie securizata

„Pai tocmai azi am activat serviciul 3D Secure pentru securizarea achizitiilor pe internet si este folosit de cei care care au implementat serviciul 3D Secure, vi se trimite o parola prin SMS care este valabila 15 minute, doar pentru acea tranzactie si vine pe numarul de telefon trecut in sistem.”

SMS nu vine,  ii zic lui nenea daca este sigur 100% ca sistemul 3D Secure functioneaza optim, dupa un raspuns mai evaziv, fac o corelare. Numarul meu din sistemul banci este redirectionat pe o alta cartela, stiind ca e functional sistemul, ma duc repede la telefonul fix si fac o proba cu numarul din sistemul banci.

Suna pe cartela 2, deci este ok, in timp ce mai socializam cu nenea de la banca, imi pica fisa castigatoare. Zic nenea… stai asa ca e o problema, redirectionarea este pe vocal, dar SMS-urile sunt pe text, deci nu are treaba ca merge apelurile.

Montez repede cartela intr-un telefon: power on, pin, toate pe fuga si ce sa vezi un maldar de SMS-uri, unu dupa altu, zic lu’ nenea sa i-a o pauza si saru’mana. Reiau achizitionarea, dupa 3 coduri incercate am reusit pana la urma sa validez plata.

Deci magazinele sau cei care vand bunuri sau servicii si implementeaza sistemul 3D Secure, va trebuie sa urmati acest sistem de coduri care sunt cum am mai spus, valabile 15 minute. Doar pentru tranzactia pentru care ele s-au generat.

Comert Electronic 3D Secure

Verified by VISA
MasterCard sau Maestro

Comert Electronic 3D Secure este un serviciu atasat cardului tau, care iti asigura cumparaturi online, fara griji. 3D Secure a aparut ca raspuns la necesitatea dezvoltarii unor mijloace prin care sa se verifice daca persoana care face o plata pe Internet este chiar detinatorul real al cardului. 

Imi pare cam ambigu acest sistem, pentru ca prima data trebuie sa introduci o parola aleatoare ca sa se declanseze sistemul de generare parola. Apoi cand vine si o introduci zice ca e incorecta, automat vine alta, sincer nu se pare ca este super OK acum cu acest sistem. Trebuia ca la cererea parolei sa exista un buton cu activarea generari parolei. O introduceai in campul destinat, dar poate nu am inteles eu prea bine, dar se poate si mai bine.

Card Cumparaturi

IMPORTANT pentru cei care faceti achizitii online, sa aveti in sistemul bancar numarul de telefon pe care il detineti. Daca nu, un drum la banca este necesar, nu cred ca fac schimbari la datele titularului prin mail sau telefon.

Ca idee este OK, daca pierzi cardul nu mai poate sa faca nimeni achizitii pe el. Pentru ca puteai achizitiona un produs si trimite la o cunostinta din Vascauti din Orez – China. Si pana il gasea pe ala prin China mai piezi vreo doua carduri.

Spor la cumparaturi dar grija la buget.

5 comentarii la „3D SECURE Visa & Master Card Cumparaturi online mai sigure”

 1. prin paypal nu puteai platii.? avea optiunea de plata.?

  Răspunde
 2. @iris

  Nu am conectat cardul cu contul paypal.
  Au reusit sa ma anunte prin SMS dar abia a doua zi, cand logic era sa ma anunte cu o zi inainte, nu cu o zi dupa. Dar acestea sunt bancile in Romania, servicii proaste pe bani multi.

  Răspunde
 3. Eu mi-am activat voluntar Verified by VISA pe un card de debit de la BT si aproape de fiecare data cand platesc cu cardul ma redirectioneaza pe pagina Verified by VISA unde introduc o parola pe care am setat-o cand m-am inrolat in serviciu.

  Răspunde
 4. Salut ! , se poate si telefonic , eu l-am schimbat telefonic , dar pierzi mult timl

  Răspunde
 5. @kojanw
  La Raiffaisen Bank este problema, toate parolele au fost schimbate cu acest sistem, serviciul de parola pe care l-am avut a fost preschimbat in acest servici cu parola prin SMS, e ok cand incepi sa te inveti cu el.

  Răspunde

Lasă un comentariu