
Clatite cu dulceata de cirese – clatite pufoase
Cine nu adora clatitele, mai ales daca sunt facute acasa cu oua de tara si dulceata 100% naturala.
In cazul meu ouale si dulceata de cirese sunt din propria gospodarie. Iata cum fac eu clatitele cu dulceata de cirese:
Ingrediente clatite:
- faina – 300g
- apa calduta – 1L
- oua – 3 buc
- praf de copt – 2 lingurite ( ajuta foaie de clatita sa fie mai pufoasa, acesta este secretul meu )
- esenta de vanilie – 2 lingurite
- zahar – 6 linguri
- un varf de cutit de sare.
- ulei – 20g (pentru a alifia tigaia )
- dulceata de cirese – 800g
Mod de preparare clatite:
Aveti nevoie de un bol in care adaugati toate ingredientele exceptand faina. Omogenizati totul apoi adaugati faina in ploaie si amestecati continu, de preferat cu ajutorul unui tel pentru a preveni formarea cocoloaselor.
Compozitia trebuie sa fie de o consistenta putin mai groasa. Daca este prea subtire mai adaugati faina. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungeti o tigaie, alifiati-o si puneti-o pe foc mediu.
Cand tigaia s-a incins, cu ajutorul unui polonic luati compozitie si puneti in tigaie.

Se va forma ca o foaie rotunda. Gatiti foaia de clatia cate 2 minute pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce sa rumenit foaia de clatita, intindeti dulceata pe foaie apoi rulati foaia de clatita.
Pofta buna !!!