Colete fara TVA si taxe vamale China

Colete (pachete) din exteriorul UE, pot fi acum scutite de TVA si taxe vamale China si nonUE. Asta pentru ca Romania (Posta Romana) intotdeauna este indoctrinata cu idei tampite. Nici o problema, oricum pregatim oameni pe bani nostri in invatamant ca sa munceasca in afara tarii, facilitand economia celorlalte state, sub nici o forma a Romaniei, aici ramanand doar cei care legati sentimental sau cei nepregatiti.

Taxe vamale China

Terminand ideea generalista, Germania si Suedia, au gasit o modalitate de a face foarte multi bani, bucuria imensa este ca ne scuteste pe noi de taxe (biruri, furtul legal al statului), astfel Germania si Suedia, vor avea forte mult de castigat din serviciul coletariei, avand in vedere ca vor acapara in jur de 70-80% din tranzitul coletelor venite din spatiul Non UE.

Dar sa vedem care este avantajul acestui serviciu de transport, matematic.

Comandam un telefon Pandawill:
ZOPO ZP780 Smartphone MTK6582 Android 4.2 5.0 Inch WCDMA 900/1900/2100MHz- Black – 160$
Daca l-am comanda prin alt servici de coletarie in afara de „Deutsche Post” (posta germana) sau „Sweden Post” (posta suedeza), atunci sa vedem cam cat vom plati la ridicarea coletului, aici intervenind si cateva variabile, dar incerc sa le ating pe toate, avand in vedere ca la posta vamala uni vamesi aplica taxele la suma totala cu drum, alti doar la suma platita pe produs, adica fara drum, am intampinat ambele procedee, ceea ce semnifica caci nici ei nu stiu corect modalitatea corecta de aplicare, oricare ar fi aceasta.

160$ (telefonul) + 4$ Singapore Post (transport) = 164$

164$ (cursul de azi – 3.3221 ron) x 3.3221 = 544.82 la care aplicam TVA 24% care ar fi 130.75

Deci pentru suma totala a coletului in valuare de 544.82 ron, vom achita o valuare de 130.75 ron, vamesului (statului). Daca schema se va aplica fara drum (4$), suma de plata ar fi cu aproximativ 1$ mai putin.

544.82 + 130.75 = 675.57 ron valuare totala produs (telefon in cazul nostru) plus timpul pierdut la posta vamala, la care ultima data am pierdut 2 ore, dar asta am relatat deja aici.

Daca suma cu tot cu drum depaseste 674.67 ron aka 150 Euro, atunci va mai interveni un cost suplimentar – taxa vamala, aceasta fiind pusa dupa dispozitia vamesului in jur de 3 % din valuarea produsului. La 700 ron taxa vamala de 3% este 21 ron. Aceasta aplicatie fiind estimativa, nu m-am confruntat real cu un astfel de caz.

Daca am comanda acelasi produs prin „Deutsche Post”.

160$ (telefonul) + 8.34$ Deutsche Post (transport) = 168.64$

Coletul va fi tranzitat prin Germania, aici se aplica o „stampila Germania”, fapt care coletul plecat de aici, este prevazut ca expeditor Germania, astfel aplicandu-se legile coletariei UE, deci fara plata de TVA si fara vama, ceea ce inseamna ca veti primi coletul la posta de cartier, la fel ca orice colet primit din tara. Partea buna este ca puteti urmari coletul cu numarul de Track & Trace care vi se va da la comandarea produsului, la fel ca si trimiterea cu Singapore Post.

Totalul produsului tranzitat prin „Deutsche Post” va fi de 559.24 ron.

675.57 ron (prin Singapore) – 559.24 ron ( prin Germania) = 116.32 ron mai putin

Sincer chiar daca depinde si de conjunctura situatiilor, cred ca prin Deutsche Post, coletul ajunge mai repede in posesia voastra. Incercati sa comandatii produse din magazine online din China sau tari NonUE, daca au serviciul de transport „Deutsche Post” (posta germana) sau „Sweden Post” (posta suedeza), vor mai aparea si altele, dar sigur nu Romania care este ocupata cu gasirea altor modalitati de taxe.

Acest sistem a fost deja testat pe ambele rute „Deutsche Post” si „Sweden Post”, de Adela, Gabi & Luci.

Este bine sa facem o lista cu magazine online care suporta unul din serviciile „Deutsche Post” si „Sweden Post”, dar va trebui sa ma ajutati voi, lasand un comentariu cu magazine care suporta aceste servicii de transport, pentru a scapa de taxe vamale.

Poza coletului tranzitat prin Germania cu Deutsche Post, scutit de TVA ( autor imagine „Adela”), deci cei care inca nu cred, totul are un inceput.

Deutsche Posttaxe import china, importul de marfa din china, importate din china

Sweden Post – nu mai prezinta incredere, coletele ajung foarte tarziu (2 luni), neintegral sau nu mai ajung.

Edit  Atentie – Cu Swiss Post nu mai vin coletele la posta de cartier, ajung la vama.

Cititi si – Transport colete China fara taxe vamale – Sinteza

Important – Cum sa comanzi produse din China SUA non-UE

1.058 de comentarii la „Colete fara TVA si taxe vamale China”

  1. criss266, cu scuze fata de fanii tai, aberezi sinistru.
    Legea daca se aplica tuturor, nu mai conteaza daca e buna sau proasta. asta e legea si punct.

    Faza cu lipitul etichetei peste eticheta Chinezeasca este atat de imbecila, incat mai bine o editezi cumva.

    In lege, taxele -(vama, acciza)XTVA se aplica dependend de tara de ORIGINA a produsului, asa cum ti s-a tot spus mai sus.

    Astfel, daca eticheta este pusa peste cea Chinezeasca si se inseala vamesul, vei ramane raspunzator pt declaratia in fals.

    Vama, Acciza se calculeaza destul de simplu, functie de natura produsului. De obicei, electronicele au doar TVA oricat de mare este valoarea peste 10.

    Pt revanzatori, recomand inscrierea in server-ul Vamii si obtinerea nr EORI. Astfel taxele aberante si care nu se regasesc in nici o lege percepute de DHL le puteti refuza, platind obligatiile legale direct in contul vamii. TVA platit la import se deduce din cel incasat ulterior.

    E, cumva, mai simplu si de cele mai multe ori chiar mai ieftin sa urmezi calea legala.

    Răspunde
  2. @Alex
    Te inseli amarnic, aproape in tot ce spui:

    -„Legea daca se aplica tuturor, nu mai conteaza daca e buna sau proasta. asta e legea si punct.”

    Traiesti cumva in Norvegia, Suedia…
    In Romania legea nu e pentru toti, mai deschide un televizor, mai asculta un radio, etc…

    -„Faza cu lipitul etichetei peste eticheta Chinezeasca este atat de imbecila, incat mai bine o editezi cumva.”

    De ce sa editez un „adevar”, mai demult coletele din china care veneau prin HU via ONE (Anglia), sud eticheta de origine HungaryPOST, exista eticheta originala, cea cu care pleca din China.
    Deci nu discuta de timpuri pe care nu le-ai prins.

    -„In lege, taxele -(vama, acciza)XTVA se aplica dependend de tara de ORIGINA a produsului, asa cum ti s-a tot spus mai sus.”

    In lege nu exista asa ceva si te inseli amarnic, nestiind despre ce vorbesti, poate ca banuiesti ca sti ceva dar nu sti nimic.

    Orice produs non-EU care intra in tara, este taxat cu 20% TVA si TAXA VAMALA (daca valoarea coletului depaseste 10 euro) depinzand de natura produsului.

    Daca ma duc in x tara europeana si fac importul acolo, platesc TVA-ul tari respective, apoi pot sa aduc produsul linistit in Romania fara sa mai platesc ceva, pentru ca am facut importul.

    Asa ceva se aplica la firme care aduc multa marfa, fac importul in tari cu TVA mic, dar taxa vamala este la fel ca in Romania, pentru ca se tariful este unic european, folosindu-se catalogul vamal TARIC.

    -„Astfel, daca eticheta este pusa peste cea Chinezeasca si se inseala vamesul, vei ramane raspunzator pt declaratia in fals.”

    Care declaratie, eu ca persoana fizica nu dau nici o declaratie, doar ridic coletul cu produsele pe care le-am platit si am factura, eu nu gresesc cu nimic, dar companiile si multinationalele fac aceste jocuri, caci pana la urma legea nu e pentru toti, este doar pentru noi cei mici.

    Revanzatorii sunt cei cu firme, care in mare parte, apeleaza la un agent vamal care se ocupa de toate documentele de import.

    -„E, cumva, mai simplu si de cele mai multe ori chiar mai ieftin sa urmezi calea legala.”

    Asta nu o cred si nu o sa o cred in veci.
    Nici nu e mai simpla si nici mai ieftina.

    Sa ramanem pe aceiasi tema:
    Mai putin legal: Ma duc la posta de cartier, care logic este in cartier adica 5-10 minute, dau buletinul, pac-pac, in 10 minute sunt cu coletul in casa.

    Legal: Sa vedem, plec de acasa in 30 de minute cu transport in comun sunt acolo, cu masina 15 minute, apoi acolo poti astepta intre 20 de minute sau 2,5 ore, am mai scris despre nervi, stres si timp pierdut la posta vamala, dupa ce iti desface coletul, instecteaza produsul pe toate partile, deschide tot de este accesibil pentru inspectie, apoi mai urmeaza intrebarile, de unde, cand, cum, este bun ???, etc.
    Achiti ce ai de achitat apoi pleci, alte 15-30 minute, acasa si fara bani.

    Deci in modul legal:
    – timp – aproximativ 1-4 ore
    – bani – TVA, taxe vamale, transport
    – nervi si stres

    Pana acum trebuia sa ma duc cu dovada plati, invoice paypal sau cu extras bancar, daca acum sunt in Anglia eu primesc aici coletele, dar mai fac comenzi pentru prieteni si colegi din tara, mai in varsta, care nu sunt trecuti prin shopingul online extern prea bine.
    Stiau povestea, se duceau la banca, cereau un extras de cont care continea achizitia cu pricina si se duceau la posta vamala cu dovada platii.

    Acum o saptamana fac alta comanda la un fost coleg si imi spune tipul sa scot invoice de pe site, ca vamesul a zis sa nu mai vina cu prosti de extrasuri de cont, sa aduca factura de pe sitele de unde a cumparat. (Gearbest)

    DAR legea e lege, as fi bucuros sa fiu acasa, as fi cumparat ceva de 20 $ si as fi vorbit cu cei de la Gearbest sa-mi faca o factura de 2$ si as fi fluturat-o pe sub nas.

    Morala: Orice este legal nu este mai simplu si mai ieftin decat ilegal, ar fi un pur PARADOX.
    Legal = Controlat

    Răspunde
  3. Bună dimineața. Aș dori să comand un smart watch de pe eBay iar aceasta costă 11-12$ și vine din China. Aș putea face cumva să scap de orice altă taxă aș întâmpina la ajungerea coletului în vamă? Ar fi aberant să plătesc tva pentru un dolar doi în plus..

    Răspunde
  4. @Iancu Constantin
    De obicei, dar nu mereu si depinde de oras, coletele pana in 15$ ajung la posta de cartie, pentru a descongestiona aglomeratia de la oficiul postal vamal, nu cunosc factori exacti pentru aceasta decizie dar cert este ca se obisnuieste acest fapt.

    Ar fi si normal, pentru ca tva-ul pentru 12 $ ca in cazul tau este de pana in 10 lei.

    Răspunde

Lasă un comentariu