Coletele cu PostNL ajung la vama. Solutii !!!

Asa cum stiti deja, coletele cu PostNL, ajung acum la oficiul postal vamal, pentru ca cineva a dat dispozitie sa se tina seama de cele doua articole, inscriptionate pe acea eticheta galbena atasata pe coletele care vin prin PostNL.

Oricum sigur aceasta eticheta exista si pe coletele tranzitate pe celelalte cai folosite in trecut de noi dar cu unele probleme, acestea fiind Deustche Post (DHL) – Germania,
Sweden Post – Suedia, BPost-LVS – Belgia.

Asa cum am mai zis, pe eticheta galbena este scris acest mesaj, in diferite limbi.

Mărfuri care nu îndeplinesc condițiile prevăzute la articolele 9 și 10 din Tratatul de instituire a Comunității Economice Europene.

Iar articolele le puteti citi aici: Articole 9 si 10

Problema este, cum amelioram aceasta iesire de pe piata a PostNL-ului ?

O idee buna, preventiva, este sa spuneti magazinului sa treaca valuarea pe colet in euro.  O alta idee apartinand lui „cuios„, ar fi cumpararea de cupoane de fidelitate, sau orice altceva de gen, astfel aceste cupoane sa le poti folosi la cumpararea unui produs, gen coduri de reducere.

Astfel daca vrei sa cumperi un telefon de 150$, cumperi un cupon de 80$ – 90$, platind diferenta. Astfel pe factura Paypal, va fi ca suma platita doar 60$ – 70$, reducand TVA-ul cu mai bine de jumatate, iar la produsele mai scumpe chiar se merita pentru ca nu se intra in limitarea de 150 euro, platind si taxe vamale pe langa TVA.

Ideea este foarte buna, dar are o problema de risc, in caz de garantie sau probleme cu marfa cum recuperezi bani.

Ar fi o idee sa cumparam coduri de reducere, gen cod, in caz de probleme, ai putea deschide disputa in paypal si pe achizitionarea acelui cod de reducere care a fost folosit pe o achizitie cu probleme, facand legatura intre dispute.

Nu cunosc tot regulamentul din paypal, dar daca credeti ca este o posibilitate, atunci trebuie tratat cu unele magazine, pentru introducerea acestei facilitati, nu super buna dar mult mai buna decat nimic.

Stiti ca mai exista posibilitatea fraudari prin modificarea extrasului de cont sau factura paypal, dar cunoasteti legea, asa ca decizia este a fiecaruia, eu nu imping pe nimeni sa faca asa ceva, chiar cred ca nu se merita.

Daca aveti alte idei sau ceva de adaugat va astept cu un comentariu.

Important – Cum sa comanzi produse din China SUA non-UE 

65 de comentarii la „Coletele cu PostNL ajung la vama. Solutii !!!”

 1. POST NL. Comanda data pe 20.01.2016, ajunsa pe 01.02.2016 in BUC si astazi 04.02.2016 am ridicat coletul de la posta de cartier.

  Husa de telefon.

  Răspunde
 2. @Dooster
  Coletul a fost foarte usor, cred ca sub 100g, la un pret sub 10$, ceea ce nu a mai necesitat vamuirea.

  Ma bucur ca cineva a inceput sa gandeasca acolo.

  Răspunde
 3. Da , dar mai am unul la posta de pe 23.01 (la BSI) si nu vrea sa se miste nici mort.

  Răspunde

Lasă un comentariu