Ce bypass alegem pentru centrala pe lemne

Bypass cu vana de amestec sau cu pompa de circulatie

Ce bypass alegem pentru centrala pe lemne, este o intrebare pe care nu multi o au in vizor la montara unei instalatii a centralei pe lemne.

Iese fum pe usa la soba centrala pe lemne cand o alimentez – Tirajul centralei

Iese fum pe usa la soba centrala pe lemne cand o alimentez

De ce iese fum pe usa centralei pe lemne cand o alimentez ? Este o intrebare pe care o gasim din ce in ce mai des pe platformele de socializare. E greu sa gasesti motivul exact, imediat, pentru ca aceasta problema are nenumarati factori influientabili, fie ei de natura fizica sau chiar atmosferica.

Umiditatea lemnului de foc proaspat taiat si depozitarea lemnelor de foc

Umiditatea lemnului de foc proaspat taiat si depozitarea lemnelor de foc

Umiditatea lemnului de foc proaspat taiat in special cel taiat in august – septembrie este in jur de 50%. Lemnul taiat in primavara inaintea intrarii in vegetatie este mai uscat avand in jur de 40% umiditate . Uscarea in aer liber, dar protejat de ploaie, poate reduce umiditatea cu 10-12% pe an.

Puterea calorica a lemnului de foc in functie de umiditate

Puterea calorica a lemnului de foc in functie de umiditate

Puterea calorica a lemnului pentru diferite tipuri de lemn, rasinoase si foioase, la anumite grade de umiditate pentru: brad, larice, molid, pin, anin negru, carpen, fag, frasin, mesteacam, plop negru, salcie alba, salcam, stejar, paltin si ulm.

Cât de mare trebuie să fie suprafața de captare a căldurii pentru o centrală pe lemne

Suprafata captare caldura centrala termica

Cât de mare trebuie să fie suprafața de captare a căldurii pentru o centrală pe lemne? Acesta este un subiect interesant și, în mod surprinzător, nu există un răspuns simplu și clar. Însă, cu puțină cercetare și cu ajutorul unui specialist, putem găsi cea mai bună soluție pentru a ne bucura de căldura oferită de o centrală pe lemne, într-un mod eficient și economic.

„Centrala termica pe lemne: Alegerea economica si eficienta pentru incalzirea locuintei”

Centrala termica lemne

Centrala termica pe lemne: Alegerea corecta! Folosirea unei centrale termice pe lemne poate fi o alegere excelenta. Nu numai ca ofera o sursa de caldura sustenabila si economica, dar si un sentiment de conectare cu natura. Dar ce trebuie sa stiti inainte sa faceti aceasta alegere? Articolul nostru va ofera toate informatiile necesare pentru a lua decizia corecta.