Ce bypass alegem pentru centrala pe lemne
Ce bypass alegem pentru centrala pe lemne, este o intrebare pe care nu multi o au in vizor la montara unei instalatii a centralei pe lemne.
Ce bypass alegem pentru centrala pe lemne, este o intrebare pe care nu multi o au in vizor la montara unei instalatii a centralei pe lemne.
De ce iese fum pe usa centralei pe lemne cand o alimentez ? Este o intrebare pe care o gasim din ce in ce mai des pe platformele de socializare. E greu sa gasesti motivul exact, imediat, pentru ca aceasta problema are nenumarati factori influientabili, fie ei de natura fizica sau chiar atmosferica.
Umiditatea lemnului de foc proaspat taiat in special cel taiat in august – septembrie este in jur de 50%. Lemnul taiat in primavara inaintea intrarii in vegetatie este mai uscat avand in jur de 40% umiditate . Uscarea in aer liber, dar protejat de ploaie, poate reduce umiditatea cu 10-12% pe an.
Puterea calorica a lemnului pentru diferite tipuri de lemn, rasinoase si foioase, la anumite grade de umiditate pentru: brad, larice, molid, pin, anin negru, carpen, fag, frasin, mesteacam, plop negru, salcie alba, salcam, stejar, paltin si ulm.
Cât de mare trebuie să fie suprafața de captare a căldurii pentru o centrală pe lemne? Acesta este un subiect interesant și, în mod surprinzător, nu există un răspuns simplu și clar. Însă, cu puțină cercetare și cu ajutorul unui specialist, putem găsi cea mai bună soluție pentru a ne bucura de căldura oferită de o centrală pe lemne, într-un mod eficient și economic.
Centrala termica pe lemne: Alegerea corecta! Folosirea unei centrale termice pe lemne poate fi o alegere excelenta. Nu numai ca ofera o sursa de caldura sustenabila si economica, dar si un sentiment de conectare cu natura. Dar ce trebuie sa stiti inainte sa faceti aceasta alegere? Articolul nostru va ofera toate informatiile necesare pentru a lua decizia corecta.