Cum poti urmari un numar de Track & Trance

La aproximativ orice transport al unui colet, curierul inmaneaza un numar de track, care va ajunge in posesia ta, pentru a putea urmarii coletul pe parcursul acestuia.

Pentru cei care nu ati folosit pana acum un numar de track, sa nu va inchipuiti ca stiti intotdeauna locatia coletului, mai bine zis veti sti cand trece prin punctele de sortare / scanare.

In general puteti urmari un colet pe siteuri de tracking global/general, eu va recomand 2 site-uri cunoscute:

Dar mai exista pentru fiecare curier in parte si siteuri speciale, apartinand curierului, in care la pune la dispozitie clientilor, posibilitatea de a urmari coletul.

In Romania, marea majoritatea a coletelor vin cu PostNL, serviciul de posta normala a TNT-ului, pentru ca sunt scutite de taxe, iar din serviciile express sunt folosite marile firme de curierat precum:

  • DHL Express
  • TNT Express
  • FedEx Express

Aveti grija ca avem si noi o firma romana, care aduce colete din toate partile lumi, aceasta fiind GLS, dar cititi cu atentie despre aceasta fierma aici (feritiva) – GLS Firma de curierat internarionala de care trebuie sa va feriti

DHL Express  are si ea o ramura de posta normala (Deustche Post), care are aceleasi servici ca PostNL.

Daca tot comandam mai mult cu PostNL, atunci voi posta toate site-urile unde puteti urmarii coletul transportat de acest curier:

Cand coletul pleaca din China in jur de 2 zile va aparea mai intai pe aceste 2 site-uri:

Apoi dupa aproximativ 5-7 zile trebuie sa urmariti pe aceste adrese:

Sistemul de avertizare suna cam asa:

-The item has been processed in the country of destination
-The item has arrived in the country of destination
-The item is on transport to the country of destination
-The item is at the PostNL sorting center

Dupa acesti pasi de mai sus, mai trebuie sa treaca in jur de 3-7 zile, depinde cum se misca cei de la BSI, pana preia coletul.
Apoi binenteles ca ajungem la cea mai dezvoltata firma de curierat national:

Exista variatii de timp, de la primirea numarului de track pana la intrarea in posesia coletului, poate dura de la 12 zile la chiar 30 de zile dar in cazuri mai rare, oricum marja normala este de 2-3 saptamani.

Daca folositi magazine gen Pandawill, mai puneti aproximativ 5-7 zile de la comanda pana la plecarea coletului, adica pana primiti numarul de track. Eu am comandat de 5 ori de pe Pandawill si asta a fost marja de asteptare, pentru ca nu au produsele pe stock.

Cei care livreaza in ziua comenzi pana la maxim 3 zile, sunt:

  • gearbest
  • TinyDeal – dar nu mereu.

Daca mai sunt altele, sa le precizati, le voi afisa. Nu uitati sa intrebati daca au produsul pe stock, inainte de a face comanda. Este cea mai buna cale de a va feri de asteptari.

Update – IMPORTANT
NU mai cumparati de pe acest site – Gearbest COM sau NET- SCAM – Magazinul real a fost inchis.

3 comentarii la „Cum poti urmari un numar de Track & Trance”

  1. Am de primit si eu citeva colete din China cu valori mici si au fost trimise prin Swiss Post si unele prin Bulk Air Mail. Ce am inteles eu ca daca ai optat prin cea mai ieftina expediere cu vaporul sosesc cam in 30 de zile. Prin Swiss Post toate coletele Vin la vama locala si se percep taxe vamale.Ce am inteles este: Pentru colete cu valoare sub 10 euro nu se percepe nimic, ce depaseste 10 -150 Euro se plateste 24 % TVA din vasloarea coletului. Asta este in cazul coletelor trimitse prin Swiss Post, dar stie cineva de cele trimise prin Bulk Air Mail? A primit cineva colete din China trimise prin Bulk Air Mail? Vin in vama sau posta locala? Va rog mult astept un raspuns in ambele cazuri. Valoarea produselor din colet este trecuta pe colet? cum calculeaza ei vama de exemplu la bijuteri ieftine? 20-12-2014

    Răspunde

Lasă un comentariu