Cum să formatezi un stick USB și cum să verifici dacă este fals

Am achizitionat un stick usb flash de 16 Gb cu 37 ron (Tellur), pentru filme, nu ma interesa sa fie de viteza mare, asa ca primul pas a fost sa-l formatez NTFS, nu am reusit de nici o forma, cu orice program am incercat.

Merge doar FAT32 si exFAT, numai ca exFAT, nu e recunoscut de televizor, un LG, pe care am reusit sa-l „hacuiesc”, deblocandu-i modulul de redare video, pentru ca in magazin acelasi TV, era cu 200 ron mai mult, dar avea acel modul de redare video activat.

FAT32 suporta fisiere pana in 4 Gb, iar exFAT suporta fisiere peste 4Gb, fiind un artificiu facut peste FAT32 pentru a putea suporta fisiere mai mari e 4Gb, la fel ca formatul de partitie NTFS.

Nu se putea folosi deloc acest stick usb, pentru ca copiam cateva episoade, unul era copiat bine, unul era corupt, deci nu se putea reda, asa caci pana la urma am gasit un program care sa-mi aloce sectoarele bune impreuna, astfel incat sa il pot folosi. marea mirare a fost sa vad ca din 16Gb nu pot folosi decat 2,8Gb, foarte putin dar macar stiu ca pot sa-l folosesc.

As putea sa pun unele date pe care nu trebuie sa le sterg mereu, sau pentru depozitare, decat sa fie fericit cosul de gunoi.

Totusi exista o problema, daca vreti sa stergeti datele de pe acest stick usb, lucrat cu „USB FAKE FLASH TEST”, trebuie sa-l treceti din nou prin pasii programului, acesta fiind un inconvenient, dar bine ca dureaza foarte putin, in limita de 2-3 minute.

Oricum cu USB FAKE FLASH TEST puteti afla daca stikc-ul usb pe care il detineti este un fals (usb fake) sau daca este in regula cu sectoarele pe care le detine.

USB FAKE FLASH TEST imi gaseste dor 2,8Gb reali si folosibili, daca pun mai multa informatie, adica peste 2,8Gb atunci informatia va fi corupta, neputand fi folosita in intregime.

Download USB FAKE FLASH TEST

2 comentarii la „Cum să formatezi un stick USB și cum să verifici dacă este fals”

 1. Deschideti o sesiune de lucru in CMD cu drepturi de Admin si dati urmatoarele comenzi:
  1. diskpart
  2. list disk
  3. select disk “si mumarul disk-ului bolnav”
  4. attributes disk clear readonly
  5. clean
  6. create partition primary
  7. format fs=ntfs “sau fat32”
  Asteptati sa se formateze pana la 100%.

  Răspunde
  • @paul
   Ce ai dat tu este pentru reformatare, daca stickul este fake, poti formata tu cu ce vrei si in toate modurile cunoscute, ca nu ai ce sa-i faci. Aici intra in discutie, ce sctie pe el ca face si ce este in interior defapt. Aici ma refer la spatiu si viteza.

   Răspunde

Lasă un comentariu