Sari la conținut

Cum vad animalele lumea Cainii si Caii

Caii si Cainii sunt printre primele animale cele mai frumoase si iubite de lume. Aceste doua animale si-au castigat pe drept titlul de ,,cei mai buni prieteni ai omului”.

Caii si cainii sunt multifunctionali in gospodaria omului, aceste doua animale au multe de oferit: afectiune, ajutor dar si siguranta.
Din pacate eu nu am cal desii ii iubesc foarte mult dar am fost multumita ca am putut sa ma plimb. Calul si cainele din fotografie apartin unui vecin.

De aceea este foarte important sa fim informati cum vad aceste doua animale lumea!

     CAII – Cum vad animalele

Caii au ochii pe lateralele capului si au un camp vizual mult mai mare decat al nostru. Cu toate acestea, caii nu pot vedea de aproape, direct in fata si au o zona oarba triunghiulara care se extinde pana la 1,2 m in fata lor.

La distante mai mari , caii isi pot folosi ambii ochi pentru vedere binoculara, insa caii isi pot folosi si fiecare ochi separat,
ex: cu un ochi orientat inainte si unul inapoi, chear si asa, ei pot prevenii pericole.

La fel ca la majoritatea mamiferelor, lumea cailor este o combinatie de nuante de galben, verde, albastru si cenusiu, ei nu pot vedea culoarea rosie.
De aceia este foarte important atunci cand va apropiati de un cal sa nu o faceti brusc deoarece calul se poate speria si va poate ranii.

Este bine sa va apropiati incet si sa il mangiati cu grija si cu tandrete deoarece calul are un simt foarte dezvoltat, iar atunci el va percepe ca nu sunte-ti un pericol pentru el.

CAINII – Cum vad animalele

Pentru o buna perioada de timp s-a crezut ca lumea cainilor era monocroma, ei putand distinge obiectele doar pe baza diferentelor de lumina si contrast.

Se stie acum ca cainii au o vedere BICROMATICA in nuante de galben si albastru. Cainii au o vedere foarte buna iar in spatele ochilor se afla un strat reflector numit ,,TAPETUM”. Acest tapetium ajuta la amplificarea perceperii luminii in conditii slabe.

Partea centrala a retinei are 20% celule cu conuri (iar noi oamenii avem 100%), ceea ce face ca vederea lor pe timp de zi sa fie mult mai putin detaliata decat a noastra.

Chiar daca caii si cainii au vederea in culorii, aceste doua animale au o capacitate imensa de a intelege si oferii afectiune la cote maxime.
Pentru a capata afectiunea si loialitatea lor aceste animale au nevoie sa fie tratate armonios !!

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.