De ce oamenii au pielea colorata diferit

Cand vorbim de oamenii care au culoarea pielii foarte inchisa, automat ne gandim la oamenii de culoare ( black people ). Acesti oameni chiar daca au pigmentul pielii foarte inchis , sunt foarte frumosi fizic dar si intelectual.

Deasemenea black people sunt foarte talentati la muzica si dans dar si ca actori. Cel mai mare om de culoare cunoscut de tot mapamondul este MICHAEL JACKSON.

Stim cu totii ca MJ sa nascut cu culoarea pielii foarte inchisa, insa pe parcurs el si-a dorit o schimbare urmand mai multe tratamente astfel incat aceste tratamente l-au ajutat sa devina un om alb poate chear prea alb :)))))) De ce oamenii au pielea colorata diferit Celulele din epiderma, numite melanocite, produc melanina, pigmentul ce da culoare pielii.

Exista doua tipuri de melanina:

  • FEOMELANINA – este mai deschisa la culoare
  • EUMELANINA – este mai inchisa la culoare

Culoarea pielii depinde de cantitatea din fiecare pigment decisa de catre gene. Originile culorilor diferite ale pielii sunt legate de geografie. Oamenii din climate mai calde, au pielea mai inchisa la culoare, deoarece pigmentul protejaza pielea impotriva razelor UV.

Oamenii din regiunile mai putin insorite au pielea mai alba, pentru a permite mai multor raze UV sa intre in corp, stimuland producerea vitaminei D, esentiala pentru sanatate !

Lasă un comentariu