DHL Romania vs DHL Anglia Constatare nu manipulare

DHL Romania

CU DHL Romania, un colet venit din USA sau China, adica non-UE, va trebui sa platiti un comision de „2% din valoarea datoriei vamale, cu un minim de 100.8 lei”. Daca aveti numar EORI, se trece peste acest comision.

Nu intru in detalii, dar important este ca DHL jupoaie romanii la drumul mare, prin acest comision. Sa nu mai spun si de actele necesare pe care trebuie sa le trimiti la ei pentru a face vama.

Acte necesare DHL Romania:

– declaratie pe proprie raspundere
– nr. EORI (daca nu aveti, o sa va pape banii prin comisionul lor)
– dovada platii (Paypal, extras de cont, etc)
– invoice, care trebuie tradus de catre voi, in dreptul fiecarui produs.
Scoateti invoice la imprimanta, apoi traduceti cu pixul.
La sfarsit scanati capodopera.
– copie CI/BI

Daca vrei sa aduca acasa coletul mai trebuie sa platesti o taxa, daca nu, te duci frumusel si il ridici de la sediu.

Iar transportul China – Romania dureaza undeva la 3-7 zile, plus socializarea intre tine si DHL pentru acte si vama, mai trece ceva timp.

Daca intarziati cu actele si nu se poate face vama, dupa 3 zile, intervine o alta taxa, „depozitarea”, cam 26.7 lei pe zi, eeh, putin NU ???!

DHL Anglia

Va arat cam cum decurge un colet din China in Anglia, adica in primul rand cat face un colet de la Gearbest.com prin DHL in  Anglia.

DHL Anglia
DHL  Din China pana in Anglia

Deci coletul a fost ridicat pe 24-09-2016 la ora 18:34, iar la usa in Anglia a fost pe data 26:09-2016 ora 13:14, ca nu am fost acasa la acea ora asta este alta poveste, asa ca l-am ridicat a doua zi de la sediu.

Ca idee transportul coletului din China in Anglia la destinatie a durat 1 zi si 19 ore. Deci se poate nu ???

Coletul a fost ridicat doar cu permisul de conducere si cu avizul pe care l-au lasat in cutia postala. Valoarea coletului este de 60$.

Fara TAXE si COMISIOANE doar cu CI/BI/Pasaport/Permis conducere. Deci intrebarea mea suna astfel.

DHL in Anglia este o alta companie ???

Update – IMPORTANT
NU mai cumparati de pe acest site – Gearbest COM sau NET- SCAM – Magazinul real a fost inchis.

3 comentarii la „DHL Romania vs DHL Anglia Constatare nu manipulare”

 1. Cred, mai mult ca sigur ca ai luat produse din warehouse U.K. Gearbest si de aceea au venit asa rapid si fara extrataxe.

  Răspunde
 2. Revin. Acum am recitit traseul de tracking. Foarte repede, ai cerut express via U.K. sau a scapat de la ei? Am facut o comanda prin martie din U.K. warehouse, joi platita, vineri expediata si marti am intrat in posesia ei. Adica 4 zile U.K.-Romania, fata de 3 zile ale tale.

  Răspunde
 3. @Mb
  Deci este din China pentru UK si a facut nu 3 zile, doar o zi si 19 ore. DIn orice destinatie in Romania face mult mai mult.
  Eu sunt in UK acum de aceea am primit coletul aici. Coletele pentru Romania sunt puse la urma, gen express fara „prioritate”.

  Răspunde

Lasă un comentariu