Filme 3D ISO BluRay pe televizoare cu ochelari 3D activi

3D ISO BluRay – Detin un Televizor LED 3D Samsung 46ES6100, iar vizionarea filmelor SBS si H-OU este relativ simpla. Totusi pentru a viziona filme 3D ISO Bluray pe televizoare cu ochelari 3D activi, este ceva mai complicat.

Filmele 3D sub forma: SideBySide ( Half SBS) sau Over Under (Half OU), pot fi redate pe televizor prin DLNA sau direct prin cablu HDMI. Mai multe detalii aici. Eu sincer folosesc cablu HDMI, este mult mai simplu decat DLNA si oricum prin DLNA calculatorul  trebuie sa fie deschis.

Singurul avantaj pe care il detine DLNA, este ca poti alege din telecomanda televizorului filmul sau fisierele pe care le ai in folderul tip share, pe care il imparti cu televizorul.

Eu am instalat pe telefon TeamViewer, asa ca am controlul total al calculatorului din pat, deci ideea de DLNA pentru mine este nula deja, pentru ca pot stinge si calculatorul din telefon, avand control total, pe cand cu DLNA am control doar la un folder.

Revenind la tema cu posibilitatea de a viziona filme 3D ISO pe televizoare cu ochelari 3D activi, prin cablu HDMI, eu am incercat redarea cu 2 playere 3D, nu zic ca nu merge si prin altele, dar eu am ales doua pentru teste, acestea fiind:

  1. CyberLink PowerDVD 14
  2. TotalMedia Theatre 6

CyberLink PowerDVD 14 il puteti descarca de aici, iar TotalMedia Theatre 6 il puteti gasi pe pagina oficiala aici (trial 15 zile), sau va descurcati voi.

Eu tin conexiunea intre televizor si calculator in mod „Extins” sau „Landscape”.

Comutati televizorul pe HDMI si comutati cu ajutorul tastelor (Windows + P), „Doar Computer”, ca in imaginea de mai jos, astfel monitorul trebuie sa intre in „Stand by”, adica sa se stinga, si sa ramana doar televizorul, unde vor aparea toate iconitele.

Lucrati doar pe TV acum. Eu detin o placa video Nvidia, asa ca o sa va dau pasi pe aceasta placa, dar si cele ATI, sunt asemanatoare. Intrati in Nvidia Control Panel, in dreapta aveti „Set up stereoscopic 3D”, bifati „Enable stereoscopic 3D”, pregatiti o pereche de ochelari si rulati ” Run Setup Wizard”, pentru a configura ochelari cu placa video.

In mare acest Wizard, daca nu stiti engleza, consta in:

  • Inchideti ochiul drept si bifati jos stanga, semnul geometric pe care in vedeti, distingeti.
  • Inchideti ochiul stang si bifati in dreapta jos, semnul geometric pe care in vedeti.

Apoi cu ambii ochi deschisi mai aveti un test, o sa va dati voi seama, o sa fac si un videoclip, cu telefonul binenteles, dar nu stiu cat de lizibil va fi.

Dupa ce ati facut pasii de mai sus, nu ramane decat sa montati un 3D Bluray ISO, cu Power ISO sau cu Daemon Tools, sau orice program de montat o imagine virtuala, deschideti unul din playerele de mai sus, sau altul care suporta rularea filmelor 3D si PLAY.
Televizorul simte singur rularea filmului in regim 3D, dar in caz ca nu face asta in primele 5-10 secunde, apasati butonul 3D de pe telecomanda.

Jos am postat un fisier video filmat cu telefonul si editat direct in youtube, deci nu prea e cine stie ce, dar va poate ajuta in caz de nelamuriri, selectati o rezolutie mai mare „1080px”

Lasă un comentariu