Gogosi Pufoase ca la mama acasa
Ingrediente:
- faina 1,5kg
- oua 2
- drojdie 20g
- zahar 4 linguri
- ulei 5 linguri
- praf de copt 2 lingurite
- apa calduta 300g
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare punem apa, ouale, drojdia, uleiul ( cele 5 linguri de ulei sunt pentru aluat ), zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si praful de copt. Amestecam putin si dupa aceia incepem sa adaugam faina treptat pana se formeaza un aluat usor lipicios ( nu faceti aluatul tare ).
Dupa ce am obtinut aluatul usor lipicios, presaram putina faina si acoperim bolul cu un prosop curat imprealabil. Lasam aluatul la odihnit 2 ore cu cat sta mai mult cu atat gogosile vor iesi mai pufoase .
Dupa 2 ore in sfarsit ne putem apuca de modelarea gogosilor, presarand pe un blat de lucru faina. Apoi luam o bucata din aluat si incepem sa intindem o foaie cu grosimea de 1cm apoi le dam forma dorita. Eu le dau forma gogosilor cu paharul.
Si apoi le punem la prajit intr-o cratita in baie de ulei foarte incins, lasandu-le pana capata o culoare aurie. Le puneti pe un servet de bucatarie pentru a mai reduce excesul de ulei. La sfarsit presarati zaharul pudra. Asa se fac gogosile pufoase ca la mama acasa !!!
Foarte apetisante…