Sari la conținut

Importanta lipidelor in alimentatie

Stiati ca prin arderea unui 1g de lipide este egal cu 9 Calori? Lipidele (grasimile) sunt constituienti structurali ale celulelor din organism.

Celulele sistemului nervos sunt bogate in grasimi complexe numite: Fosfolipide
       
Acizi grasi au fost impartiti in doua grupe:
1. Esentiali (linoleic, arahidonic)
2. Neesentiale (stearic, palmitic si se gasesc in grasimi de origine animala)
-unt
-smantana.

Va voi da cateva exemple care sunt cele mai importante surse alimentare de lipide:

  •  untul si margarina 80-85 %
  •  smantana 20%
  •  untura 100%
  •  alunele 40-60%
  •  uleiurile vegetale 99% , si lista poate continua.

In viata chiar daca locuim la tara este bine sa fim documentati si la curent cu toate detaliile si tehnicile esentiale de supravietuire !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.