Ce este un incubator și cum funcționează?

Un incubator este un dispozitiv folosit pentru a incubă ouă de păsări sau alte animale, cu scopul de a permite dezvoltarea embrionilor și ecloziunea acestora. Incubatoarele sunt folosite atât de către fermieri și crescători de păsări, cât și de către pasionații de hobby-uri care doresc să crească și să îngrijească animale de fermă în propriul lor spațiu.

Incubator sau clocitoare

Incubatoarele pot fi de dimensiuni variate, de la cele pentru utilizare domestică sau hobby-uri, până la cele profesionale, folosite de producătorii comerciali. Majoritatea incubatoarelor utilizează o sursă de căldură controlată electronic pentru a menține temperatura optimă pentru incubarea ouălor. De asemenea, acestea pot fi dotate cu un sistem de control al umidității, ventilație și rotire automată a ouălor pentru a asigura o dezvoltare uniformă a embrionilor.

Există mai multe tipuri de incubatoare, incluzând incubatoare manuale (care necesită rotirea manuală a ouălor), incubatoare semi-automate (cu rotire automată și control manual al temperaturii și umidității) și incubatoare automate complet (cu control electronic al tuturor aspectelor).

Incubator sau clocitoare, incubator cleo 5

În general, incubatoarele sunt destinate pentru incubarea ouălor de găini, dar pot fi folosite și pentru alte specii de păsări, cum ar fi rată, curcă, păsări de ornament sau reptile.

Lasă un comentariu