
Incubatorul Cleo 5 DT O clocitoare buna si fiabila cu randament mare
Incubatorul CLEO 5 DT se folosește în gospodăriile individuale, la incubarea de ouă provenite de la păsările domestice. O clocitoare cu un randament mare, doar dacă respectați indicațiile de folosire, dar nu uitați că un factor important al randamentului acestei clocitoare sunt ouă viabile, care trebuies verificate înainte de incubație.

Capacitate – 41 ouă de găînă sau 74 de prepeliță, pe mecanismul cu întoarcere semiautomată, fără mecanism, încap în jur de 65 de ouă de găînă. Temperatura incubare 38°C ± 0.5°C Randament incubare 60% minim , cu respectarea instrucțiunilor . Consum energie Aprox. 550Wh / zi la temperatura mediului de + 20ºC.
Încălzire Electrică cu rezistență termostatata Umiditate 60% apă în alveola A ,70% apă în alveola B , 80% apă în alveola A+B Perioada incubare Găînă – 21 zile, Curcă – 28 zile, Rată – 28 zile, Gașcă – 32 zile, Prepeliță – 17 zile, Potârniche -24 zile.

Pentru a incuba oua cu incubatorul CLEO 5, urmati acesti pasi:
- Asigurați-vă că incubatorul este curat și dezinfectat înainte de utilizare.
- Porniți aparatul înainte cu 2-3 ore de a introduce ouăle.
- Verificați temperatura și umiditatea incubatorului. Pentru ouă de găină, temperatura optimă este de 38 grade Celsius și umiditatea optimă este de aproximativ 50-60% în primele 18 zile și apoi se ridică la aproximativ 70-80% în ultimele 3 zile de incubare.
- Așezați ouăle în sistemul semiautomat pentru incubare, cu partea rotunjită în sus. Primele 3 zile nu întoarceți ouăle.
- Verificați temperatura și umiditatea incubatorului în mod regulat și ajustați-le, dacă este necesar. În partea laterală a panoului de contol există un orificiu prin care cu o mică șurubelniță puteți ajusta temperatura.
- Întoarceți ouăle manual de două ori pe zi, dimineață și seară, pentru a asigura o dezvoltare uniformă a embrionilor, sau de 3, 4 ori pe zi în regim semiautomat.
- În ultimele 3 zile de incubare, opriți rotirea ouălor și măriți umiditatea la 70-80%. iar temperatura trebuie scazuta in jurul valorii de 37.5 grade.
- Așteptați timpul necesar incubarii ouălor, care poate varia în funcție de specia oului. De exemplu, ouăle de găînă necesită aproximativ 21 de zile de incubare.
- Când oualele sunt gata să eclozeze, se va auzi un chițăit din interiorul acestora. Nu deschideți incubatorul în acest moment, deoarece schimbarea umidității sau a temperaturii poate afecta dezvoltarea puilor.
- După ce puii ies din ou, lasă-i în incubator să se usuce și să-și îmbunătățească capacitatea de a stă pe picioare. După ce s-au uscat, puteți mută puii într-o cușcă specială pentru pui.
Clocitoare CLEO 5 DT
Important de menționat: Înainte de a incuba ouăle, asigurați-va că sunt ouă fertile, cu o coajă întreagă și fără fisuri sau defecte. Alegeți ouă cu o vechime de 2-7 zile.
Din 41 de ouă au eclozat 33 sănătoși și 3 nu au fost viabili, nu stăteau în picioare.
Atasez si un videoclip cu prima experienta de folosire cu Incubatorul CLEO 5
IMPORTANT la Eclozare
Cand scoateti gratarul mobil, compactati ousoarele cu ajutorul unor carpe, prosop curat. Marcati cu un marker o linie, sau x pe partea de sus.
In ultimele 3 zile nu mai trebuie sucite, dar cand puii eclozeaza acestia intorc restul de oua pentru ca spatiul devine mai liber. Incercati sa tineti semnul facut cu markerul, sus, prin eliberarea cojilor si compactarea periodica a ousorelor cu ajutorul prosopului.
Daca nu folositi acest procedeu puiul din interior va trebui sa se intorca mereu in ou in pozitia de spargere, intaziind procesul de eclozare, dar si obosind fizic puiul din interior.
In mod natural, gaina era asezata pe paie, aceasta aseaza paiele in forma de palnie, castron. Aceasta forma face ca ousoarele sa stea fixe ajutanduse de gravitatie si greutatea celorlalte oua. Pe o platforma dreapta nu poti obtine acelasi efect.