Mouse defect: Reparare mouse cu click-uri multiple

Mouse defect – De doua zile, ma agaseaza mouse-ul cu click-uri multiple, adica la un click, se fac mai multe comenzi, doua sau trei comenzi. In browser se deschid 2-3 pagini odata, aceiasi pagina normal. In windows, aceiasi problema, e ca si cand windowsul a luat-o razna, zici ca totul este virusat.

Problema de mouse click multiple ‘u, poate avea mai multe cauze, driver defect, sau hardware, totusi pe partea hardware sunt 2 alternative a defectului, a pieselor sau a contactelor.

Este bine daca aveti un alt mouse, pentru a putea face un test, eu unul am avut un mouse pe USB, pe care il folosesc la laptop si care a mers perfect la test. Asa ca totusi ca sa nu arunc un mouse care mi se pare OK si de ce sa arunc 20 ron, pentru 5 minute, adica sa desfac un surubel si o picatura e spirt.

Reparare: Mouse defect – Click-uri repetate

 • Se ia una surubelnita, stea preferabil, se desface surubelul, caci unul are, de obicei, se deschide carcasa, puneti putin spirt in dopul sticlei.
 • Introduceti varful surubelnitei in spirtul din dop-ul sticlei de spirt si tineti surubelnita deasuprea contactorului, in asa fel incat spirtul de pe  tija surubelnitei sa ajunga pe contactor.
 • Repetati pasi de 2-3 ori pentru fiecare contactor in parte, in majoritatea cazurilor sunt 3 contactori.
  Montati mousul cu pasi invers demontarii si surfing placut, fara nervi.

Dupa aceasta operatie, normal, tot cu aceiasi surubelnita, apasati repetat pe partea mobila a contactorului, pentru a se curata in interior.

Introduceti varful surubelnitei in spirtul din dop-ul sticlei de spirt si tineti surubelnita deasuprea contactorului, in asa fel incat spirtul de pe  tija surubelnitei sa ajunga pe contactor.

Repetati pasi de 2-3 ori pentru fiecare contactor in parte, in majoritatea cazurilor sunt 3 contactori.

Mouse defect clickuri multiple – repetate

Montati mousul cu pasi invers demontarii si surfing placut, fara nervi.

Informatii importante pentru achizitionarea unui mouse

Inainte de a cumpara un mouse nou, trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte:

1. Tipul mouse-ului – exista mai multe tipuri de mouse-uri, cum ar fi mouse-ul cu fir, wireless sau Bluetooth. Alegeti tipul care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Verificati mai multe tipuri de mouse – Mouse fara fir – Mouse opticMouse laserMouse Gaming

2. Tipul senzorului – senzorul optic este mai precis si functioneaza pe orice suprafata, pe cand senzorul laser este mai sensibil si functioneaza mai bine pe suprafete netede.

3. Designul – mouse-urile pot avea design-uri diferite, cum ar fi cele ergonomice, ambidextre sau cu LED-uri. Alegeti designul care va place si se potriveste cel mai bine cu stilul dumneavoastra de lucru.

4. Butonul de scroll – butonul de scroll poate fi cu roata sau cu touchpad. Alegeti cel care va place si este cel mai comod pentru dumneavoastra.

5. Numarul de butoane – mouse-urile pot avea un numar diferit de butoane, de la 2 la 12. Alegeti cel cu numarul de butoane care se potriveste cel mai bine cu activitatile dumneavoastra.

Dupa ce ati luat in considerare aceste aspecte, puteti achizitiona un mouse nou din magazinele de IT sau online. Asigurati-va ca cititi specificatiile produsului si recenziile altor utilizatori pentru a lua o decizie informata si pentru a achizitiona cel mai bun mouse pentru nevoile dumneavoastra.

2 comentarii la „Mouse defect: Reparare mouse cu click-uri multiple”

 1. …asa…si oare mere si pentru a repara daca nu mere scroll-ul la mouse?! intreb ca sa stiu daca mai ”repar” sau ba :P..ca faza cu apasatul tare pe scroll si apoi rotire inainte inapoi ….zau ca nu mere la mine :D…si la unul din ele imi face click-ul normal.doar ca si-ar pierdut sunetul, si e cam aiurea ca fara el(sunet adica ) am senzatia ca nici nu am selectat 🙁 …

  Răspunde
 2. Executa ce am scris eu mai sus si apoi vezi daca il arunci sau iti cumperi altul.

  Răspunde

Lasă un comentariu