
Pateuri cu carne – reteta pe care o ador
- 250g faina
- 150g unt
- 1 ou
- 1 pahar cu apa
- 1 lingurita de otet ( rolul de a fragezi aluatul)
- 1 lingurita de sare
Umplutura de carne – pateuri cu carne:
Poate fi simpla, doar sare si piper sau cu cascaval ( este la alegere ).
Mod de preparare – pateuri cu carne:
Faina se pune intr-un bol, se adauga apa, sare, otet si o parte din unt 1/4.
Apoi se framanta bine pana se face un aluat care nu se mai lipeste.
Se lasa la odihnit 12 ore, dupa expirarea timpului de odihna, aluatul se intinde pe o masa de lucru si se alifiaza cu unt, se lasa din nou la odihnit circa 30 minute iar aceasta operatiune se repeta de trei ori.
Dupa ce am respectat operatiunea de 3 ori intinzand aluatul si alifiindu-l cu unt incepem sa intindem o foaie de aluat, apoi o taiem in patratele mai mari.
Marginile fiecarei bucati taiate se ung cu ou iar la mijloc se pune umplutura de carne, se acopera cu alta bucata de aluat, se preseaza marginile ca sa se lipeasca si se ung cu ou.
Se pun pe tava stropita cu putina apa rece.
Apoi se introduc in cuptor la o temperatura de 180 grade si se tin la cuptor pana se rumenesc !!!