DELTA DUNARII este o regiune turistica si un interes stiintific

Delta Dunarii se afla pe locul 5 intre zonele umede ale Terrei si pe locul 2 in Europa, dar ca importanta ecologica este a treia din lume. Delta Dunarii este cea mai intinsa si cea mai bogata din Europa. Delta Dunarii are o forma clasica, ca un triunghi ingust din varful careia pornesc trei brate: Chilia, Sulina si Sf Gheorghe ( eu locuesc pe bratul Sulina ). Delta Dunarii atrage foarte multi turisti deoarece este o regiune turistica de o mare frumusete terestra si acvatica si foarte bogata in peste de diferite specii.

Productivitatea Deltei Dunarii

Principalii factori fizici si chimici care determina bogatia de resurse naturale si productivitatea ridicata in Delta Dunarii sunt: nivelul ridicat al irigatiilor, concentratia mare de nutrienti si conditiile de temperatura favorabile. Acesti factori definesc extraordinarul statut biologic al deltei.

Ecosisteme terestre

Delta Dunarii gazduiste peste 275000 de pasari, fiind 320 de specii de pasari. Aici este un refugiu important pentru cateva pasari VIP cum ar fii: nurca europeana MUSTELA IUTREOLA, cormoranul pitic PHALACROCORAX PYGMAEUS, PELICANUL ALB, PELICANUL PATAT SI VULTURU CU COADA ALBA etc. Aici se mai gasesc si populatiile multor specii care nu sunt inca pe cale de disparitie. Delta este de asemenea o zona de iernat pentru rate si gaste si este esentiala pentru pasarile migratoare care zboara deasupra acestei zone in drumul lor spre Africa. Ele vin in delta pentru a se hrani pe timpul verii. Delta este o regiune turistica si pentru unele pasari de sezon.

Ecosisteme acvatice

In albia Dunarii se gasesc multe plante si animale care traiesc in fluviu. Delta este foarte bogata avand peste 91 de specii dintre care 44 din acestea sunt specii de apa dulce, iar restul sunt specii migratoare care traiesc in mare si vin in delta pentru sezonul de hranire. Delta Dunarii ramane cea mai reprezentativa delta din Europa si unul dintre cele mai interesante complexe de ecosisteme din lume. Protejata si conservata pentru bogatia de specii, importanta stiintifica, estetica si turistica !!

Un comentariu la „DELTA DUNARII este o regiune turistica si un interes stiintific”

  1. Superb, superb articol felicitări !!!

    Răspunde

Lasă un comentariu