Router Wireless Tenda W316R

Router Wireless: Am detinut pana acum un router wireless Serioux, saracul a mers vreo 2 ani si a crapat subit, imi da net si banda cat si cand vrea el. Partea de wireless ametise si nici nu mai puteam accesa routerul sa mai pot seta cate ceva, poate-l faceam sa isi mai revina, l-am inmormantat in cutia celui nou.

Deci cel nou este un Router Wireless Tenda W316R, comandat de pe Emag, initial doream un Router wireless N TP-LINK TL-WR740N , dar nu mai era la oferta.

Rapid de configurat, acelasi sistem de mufare, adica 1 WAN si 4 LAN, supotra sistemul PPPoE (RDS), echipat cu suport wireless (b,g,n).

Ce este super laudabil la acest Router Wireless Tenda W316R, este optiunea Bandwidth Control, cu care poti limita banda de net pe fiecare IP care iese din router, fie el lan sau wireless si care este necerar sa fie manipulat la instalare, de ce spun asta, pentru ca automat el imparte banda pe fiecare IP in mod egal, dar manipuland aceasta setare, puteti da banda maxima in modul de consum.

Router Wireless Tenda W316R
Router Wireless Tenda W316R

Setarile mele la optiunea Bandwidth Control:

IP Adress 192.168.0.    –    100 – 102  ( 100, 101, 102 – 3 IP-uri care le folosesc)
Upload Download        –     Download
Bandwidth range         –      10000 – 100 000
Enable                          –       bifati si dati „Add to list”

Cu celalalt router Serioux, un torent in descarcam cu maxim 2,4 mb/s, cu cablu direct bagat in unitate descarcam acelasi fisier cu 8 mb/s, deci imi impartea banda pe cele 4 mufe LAN, aproximativ, chiar daca celelalte dispozitive nu erau conectate, puteam intrerupe wireless-ul si sa scot TV-ul si tot mai mult de 2,4 mb/s nu urca, neavand nici o setare asupra benzi de net, am trait acest calvar timp de 2 ani, la greu mai schimbam mufele, puneam pe direct.

Standarde pentru retelele wireless:

 • 802.11 b -> aparut 1999, frecventa 2.4GHz, rata transfer max 11Mbs, distanta de conectare ~ 35m
 • 802.11 g -> aparut 2003, 2.4GHz, max 54Mbs, ~35m
 • 802.11 n -> aparut 2009, 2.4/5GHz, max 150Mbs, conectare la max 70m.

Acum cu Router Wireless Tenda W316R si optiunea Bandwidth Control, dispun de toata puterea benzi care a ramas din consumul celorlalte echipamente ( un laptop HP si un TV Samsung 6100 Smart), cu care consumul de banda este derizoriu, iar daca nu sunt in functiune toata banda este indreptata spre calculatorul pe care il folosesc.

Setarii PPPoE – RDS

tenda router wireless

Stiam ca aceasta optiune o au aparatele router wireless de la 300 ron in sus si normal ca am fost placul surprins sa descopar ca Router Wireless Tenda W316R de 46 ron, detine aceasta setare, plus ca detine protocolul de banda wireless „n”, cu care viteza pe dispozitive wireless este extraordinar de buna, in comparatie cu „b si g”.

Cititi si Configurare router RDS Conexiune retea PPPoE

Dati disable la optiunea WPS (wireless protected setup) pentru wireless, astfel rourer-ul va fi vulnerabil 100% asupra protectiei. Cu optiune WPS activata oricine in tema, se poate lega la reteaua voastra de net. Setarea WPS o puteti gasi in setarile pentru Wireless la orice router ( o mai puteti gasi si sub denumirea QSS | la TP-Link).

60 de comentarii la „Router Wireless Tenda W316R”

 1. De la cine ai net, cablu direct cu ip alocat, modem, pppoe?

  Răspunde
 2. Instaleaza mozilla si sigur ajungi la setari.

  Răspunde
 3. @Alexandru
  Sincer, daca ai net de la rds si cred ca este prin IP dinamic, cu protocol PPPoE, adica (user si password), iar tu ai zis ca pe chrome ai net. Sunt sigur ca mufa de net (ISP-RDS) este in LAN1, iar cea care duce in calculator este in LAN(2, 3, 4), router-ul lucrand ca un switch, conectandu-se prin reteaua facuta in calculator.
  NU poti avea net daca in seterile router-ului nu introduci user si parola, alegand protocolulPPPoE.

  Dar asta daca tu ai netul de care am zis mai sus.

  Daca este ce am precizat eu atunci nu ai bine introduse mufele. Desi tu ai zis ca ai mai configurat vreo 3 routere, aici sunt in dilema.-
  Normal trebuie sa fie cablu de net (ISP) in mufa WAN, si cea care duce la calculator in una din cele 4 LAN, oricare.
  Daca ai facut acea retea PPPoE (virtual) in calculator, sterge-o.

  Răspunde
 4. O sa incerc , desi m-am invatat cu IE .

  Răspunde
 5. Multumesc pentru sfaturi.

  Răspunde
 6. CAND ACESEZ ADRESA IP 192.168.0.1 IMI SPUNE CA ADRESA NU ESTE VALABILA…DE CE ? SI CUM POT PUNE PAROLA LA WIRELESS?

  Răspunde
 7. In cartea routerului este trecuta adresa IP prin care poate fi accesat, nu intotdeauna un router se acceseaza prin adresa IP de baza (192.168.0.1), numarul 0 poate fi inlocuit cu un alt numar.
  Daca intri in setarile router-ului la „Wireless” vei alege standardul de encriptie, wep, wpa, wpa2, alege wpa2 si introduci parola cu care vrei sa fie accesat Wireless-ul.

  Răspunde
 8. De ce nu merge sa ma conectez cu telefonul la propriul router? am semnal dar cand vreau sa intru pe internet imi apare pagina de configurare a router-ului

  Răspunde
 9. @Madalin
  Ce router ai, o resetare ai facut ?

  Răspunde
 10. Salut, detin acest router si sunt extrem de multumit de el insa am o problema care pana acum nu i am dat de cap deloc. Nu pot seta parola in modul wpa2 deloc !! O setez …imi da ca a fost salvata si la reconctare imi arata iar wpa ! O idee ceva ….?

  Răspunde
 11. Security Mode WPA2 PSK

  WPA Algorithms AES
  Key – pass (8 caractere)
  Key Renewal Interval 3600 Second
  WPS Settings Disable

  Incearca aceste setari, la mine asa este.

  Răspunde
 12. @AdrianS
  Este ok, dar pentru ce iti trebuie tie asa ceva.

  Ce vrei sa faci cu el ???
  Daca iti trebuie doar un router stabil si pentru semnal decent in toata casa, cel din articol este suficient, la in pret de 5 ori mai mic.

  Sincer am invatat sa nu mai mai dau bani pe ceva ce nu folosesc, sau folosesc destul de rar.
  Eu cu acest router duc 2 telefoane, un laptop si un televizor prin cablu.

  Răspunde
 13. Routerul are capacităţi de transmisie radio în bandă dublă, simultan, la 2,4 GHz şi 5 GHz.
  Poti avea două reţele wireless ce funcţionează simultan: cea pe 2,4 GHz merge pe standardele 802.11n şi 802.11g sau 802.11b, iar cea pe 5 GHz merge doar pe standardul 802.11n.
  Posibilitatea de a utiliza un modem 3G/4G ca opţiune de rezervă pentru conexiunea la Internet implicită.
  Media Server şi Download Master (pentru a distribui şi transfera fişiere media prin reţea,te conectezi de pe orice browser, inchizi pc-ul si poti face download de pe torente pe un HDD EXTERN sau stick).
  Poti seta propriul server VPN astfel încât să poti accesa reţeaua ta de acasă de oriunde de pe Internet.

  Răspunde
 14. @AdrianS
  Am spus ca este OK, asta ca sa nu o lungesc, dar pentru ceeee?

  Asta vreau sa spun, de ce sa cumpar o masina, pe benzina, curent si hidrogen, toate posibilitatile intr-o singura masina. Merg cu un singur combustibil odata.

  Deci, este ca si cum ai adetine doua router-e, dar vei fi conectat pe unul sau altul, nu pe ambele, si chiar daca ai fi, ce viteza iti trebuie pe un telefon / tableta, doar un laptop poate consuma mai mult.
  Sa fim seriosi, in afara de filmele HD, nu descarci nimic de marime mare, in mod regulat.

  Sincer 3-4 filme HD nu dureaza mai mult de 30 minute, cat te uiti ce filme au mai aparut, o stire, un soft, un mail, facebook, etc, pentru ca sunt multe pe care le poti face pe un desktop si nu pe telefon, sau mai bine zis, le poti face mult mai usor, fiind iritant pe un ecran mic.

  Un router care nu imparte banda in mod egal si o repartizeaza device-ului care o cere, este cel mai bun lucru azi si cel mai ieftin.

  Eu am comparat ce pot face cu cel indicat de tine si unul ieftin,

  Este ca si la televizoarele Smart, sa-l vad eu pe ala care survoleaza pe browser-ul televizorului cu telefonul / tableta langa el, NICIODATA, ce sa mai zic de jocuri.

  Cea mai folosita aplicatie este cea youtube, din tot smart-ul asta despre care vorbim, restul este rahat.

  Asa este si cu acest router.

  Pune pe hartie avantajele ambelor routere, apoi bifeaza ce vei folosi in mod regulat, vezi daca pentru diferenta dintre cele doua merita si diferenta de pret.

  Cand am nevoie de ceva de pe PC, dau un telefon acasa sa il aprinda si intru cu teamviewer si apoi il sting tot eu. Il pot cofigura sa il aprin eu singu, dar la raritatea acestor situatii nu se merita.

  Cine isi permite sa arunce cu bani este OK.

  Nu mai pun botul la marketing si doua setari in plus.

  Răspunde
 15. Nicule, ai dreptate 100%, in afara de ceea ce am spus, o sa-l folosesc si la un tv box.
  L-am luat prin rate fara dobanda de la Altex.
  Ms,

  Răspunde

Lasă un comentariu