Semnal slab router wireless – Conexiune intre 2 routere

Semnal  slab router wireless – Un router cu semnal wireless slab, sunt foarte raspandite pe piata, mai ales cele care sunt acordate gratis de firmele de internet, pentru ca sunt foarte ieftine.

In special cele date de Romtelecom, care au un semnal wireless dezastruos, la un apartament de 4 camere nu poti face fata cu el, pe cand cu un amarat de Tenda W316R, poti face fata, avand o acoperire mult mai buna, chiar daca routerul se afla intr-un capat al apartamentlui.

Oricum pentru telefoane este in regula, dar pentru un laptop, nu mai este ok, asta penru ca banda de download este cu 80% mai mica decat daca ai fi in aceiasi camera.

Cu cat semnalul este mai puternic, cu atat viteza de download este mai mare.

Cu 2 lini din 5, viteza de descarcare este in jur de 200Kb, daca ma duc cu laptopul in aceiasi camera cu router-ul wireless, viteza creste la 2-3 mb/s, adica la aceiasi putere ca si la conectarea prin fir, testul facut la descarcarea unui driver video, de pe site oficial.

Asa ca am recurs la un alt router, Router Wireless Tenda W316R, pe care l-am montat in celalalt capat al apartamentului „vecinei”. Pentru ca acolo avea calculatorul, deci avand cablu de la primul router a fost super usor.

Conexiune intre 2 routere – Semnal  slab router wireless

Intai se configureaza routerul, conectand cablu de net intre router wireless 2  in mufa LAN 1 si PC, se aceseaza in browser cu URL-ul de accesare (vezi manual), gen 192.168.0.1, se lasa conexiunea pe DHCP activata.

Se introduce cablu de la primul router wireless in mufa WAN, se da refresh, pana se conecteaza, se verifica daca PC-ul are net, daca da, se trece la setarea retelei wireless, in prealabil la setarea parolei si a modului de protectie WPA2.

In laptop poti avea salvata parola pentru cele 2 retele wireless, alegand conectarea dupa pozitia ta in casa.

Acest sistem este bun pentru apartamentele cu multe camere sau pentru cei care stau la casa si vor sa acopere cu cu semnal bun toata curtea.

Orice setari ale canalelor sau a interferentelor, nu creste puterea semnalului wireless ca in acest mod de conexiune.

Stiu ca poate va ganditi la preluare direct wireless cu router 2, ca sa nu mai fie novoie de cablu, se poate dar distanta intre cele doua routere trebuie sa fie cat de cat apropiate sau intr-un camp mai penetrabil, pentru a capta un semnal cat mai puternic, daca router-ul 2 preia semnal slab atunci tot semnal slab va distribui si nu am facut nici o afacere.

3 comentarii la „Semnal slab router wireless – Conexiune intre 2 routere”

 1. Router Wireless-N Tenda W316R, 150Mbps

  Am de astazi net de la RCS de 200 mb si vreau sa stiu daca mai pot folosi acest router, sau trebuie sa cumpar altul de 300 mb.
  Multumesc frumos,

  Răspunde
 2. Poti sa-l stapanesti sanatos, merge pentru ca suporta pppoe.
  Sunt pe tel acum dar pe site gasesti si setarile pentru RDS. Sunt 2 articole, vezi in care….

  Răspunde
 3. Nicu, routerul il am de anul trecut, de prin toamna, dar trebuie sa vina astia de la RCS sa schimbe mufele(poate si cablul) sa am net 200 mb.
  Multumesc.

  Răspunde

Lasă un comentariu