Starea de sanatate a organismului uman

In acest articol, va voi explica starea de sanatate a organismului uman.
Reprezinta a cea stare: o buna conditie fizica, mintala sociala.

Viata organismului uman se caracterizeaza prin:
-functia de relatie
-functia de nutritie
-functia de reproducere

                       Ce sunt aceste 3 functii ?

1 – Functia de relatie: realizeaza legaturile si relatiile permanente ale organismului cu mediul inconjurator. Ele sunt asigurate de : sistemul nervos, sistemul endocrin, sistemul osos si sistemul muscular.

2 – Functia nutritiei: asigura un schimb continu de substante intre organismul uman si mediul inconjurator. Ele sunt asigurate de: sistemul digestiv,sistemul circular, sistemul respirator si sistemul excretor.

3 – Functia de reproducere: asigura perpetuarea speciei dintre un barbat si o femeie

Fiecare dintre aceste functii asigura buna functionare a tuturor celorlalte sisteme. Dar mai este un sistem foarte important care asigura functionarea tuturor celorlalte sisteme. Cel mai important NUROENDOCRIN, este sistemul nervos si glanda.

Cand unul dintre aceste doua nu functioneaza cum trebuie, sunt influentate si celelalte organe, provocand  mari probleme in organism si in starea de sanatate.

Un exemplu: cand circulatia sangelui nu se realizeaza cum trebuie la nivelui mainii, mana se inegreste si nu mai functioneaza. Boala este o stare de disconfort psihica cu o reala disfunctie a unui organism !

Lasă un comentariu