Procesare subtitrari 3D cu 3D Subtitler și tsMuxeR

Subtitrari 3D : Nu am facut un test adevarat, totusi am impresia ca modalitatea aceasta de procesare a subtitrari 3D, se vede mult mai bine, decat subtitrarea inclusa direct in playerul video.

Am sa studiez in curand diferenta redari subtitrarilor 3d si revin cu impresia. Asta ca sa nu fie nevoie sa muncim prin acest proces. Oricum eu relatez cele doua programe cu care merge muxat filmul si subtitrarea 3D.

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este verificarea sincronizari filmului cu subtitrarea, ca sa nu pierdeti timpul degeaba.

Procesare Subtitrari 3D – 3D Subtitler si tsMuxeR

În primul rând, subtitrările 3D trebuie să fie procesate într-un mod special pentru a fi afișate corect în spațiul tridimensional. În general, există două metode principale de procesare a subtitrărilor 3D: metoda de suprainserție și metoda de subtitrare.

Metoda de suprainserție implică inserarea subtitrărilor în imaginea 3D prin crearea de straturi adiționale. Aceasta poate fi realizată prin utilizarea de software specializat sau prin editarea manuală a fișierelor de subtitrare. Avantajul acestei metode este că subtitrările se integrează perfect în imaginea 3D și par să fie parte a acesteia.

Metoda de subtitrare, pe de altă parte, implică afișarea subtitrărilor în afara imaginii 3D, într-un stratur separat. Aceasta poate fi realizată prin utilizarea de tehnologii de afișare a subtitrărilor, cum ar fi tehnologia de tip display HDMV sau prin utilizarea de ochelari 3D cu lentile polarizate.

Avantajul acestei metode este că nu afectează imaginea 3D și poate fi utilizată pentru a afișa subtitrări în orice limbă. Indiferent de metoda aleasă, este important să se asigure că subtitrările sunt legibile și ușor de citit în spațiul tridimensional. Aceasta poate fi realizată prin utilizarea de fonturi mari și clare, culori contrastante și o poziționare adecvată a subtitrărilor în raport cu imaginea 3D.

3D Subtitler

Descrierea punctelor: 3D Subtitler

 1. Introducerea subtitrari care va fi convertita in imagini, doar srt.
 2. Destinatia fisierului rezultat (automat langa .srt), in acelasi folder.
 3. Pozitia fisierului „BDSup2Sub.jar”, daca nu il vede automat trebuie  sa ii indicati voi sursa (pozitia pe disk).
 4. Alegerea Fontului.
 5. Marimea Fontului.
 6. Puteti lasa asa, eu nu am avut probleme.
 7. Trebuie sa alegeti formatul filmului 3D, SBS – OU – conversie din 2D (adica dintr-un film normal)
 8. Frame rate, aflati cu ajutorul unui player video ce frame rate are filmul (ex. BSplayer – ALT+3).
 9. Treceti limba romana.
 10. Intensitatea culori subtitrari. Cu setarea „Depth„, puteti alege ca subtitrarea sa se vada mai in fata sau mai in spate.
 11. Calitatea subtitrari
 12. Important – lasati „yes” pentru ca astfel veti raman cu aproape 600-700 de imagini in folderul filmului. Pentru stergerea imaginilor PNG dupa procesare.
 13. L-am sarit.
 14. Selectati Rezolutia filmului.
 15. Verificarea setarilor, daca totul este in ordine, o sa va apara un rand din subtitrare, sus in imaginea cu acel desen.
 16. Daca, totul este in regula, apasam „Convert” si asteptam 2-3 minute sa se faca conversia.

Dupa terminarea conversiei, va rezulta un fisier numele-subtitrari.SUP, pentru a termina operatia subtitrari 3D, trebui sa asamblati cele 2 fisiere, filmul.mkv si subtitrare.sup.

tsMuxeR

tsMuxeR - subtitrari 3D
tsMuxeR

Descrierea punctelor: tsMuxeR

 1. Sursa filmului 3D, adaugat cu butonul „add” (6).
 2. Subtitrarea .sup, realizata cu 3D Subtitler.
 3. Versiune audio chineza, pe care o putem exclude, ca sa nu mai incarcam filmul, oricum nu cred ca cineva va folosi mai multe coloane audio daca nu le foloseste.
 4. Subtitrarea .sup, pe care o veti selecta, pentru a putea prelucra punctul „5”, pentru a alege limba subtitrari.
 5. Alegeti limba romana.
 6. Butonul „add” cu care importati, filmul si subtitrarea.
 7. Destinatia filmului sub formatul pe care il alegeti, eu personal le fac „TS”, care merge redat de toate playerele video.
 8. NU ramana decat sa dati „Start Muxing”

Conversia dureaza in jur de 10 minute, depinde de dimensiunea filmului dar si mai putin puterea calculatorului. Se reda cu orice player video fisierul rezultat „filmul.ts” (eu cu SplashPro EX), care va avea subtitrarea inclusa.

Download 3DSubtitler + tsMuxeR

23 de comentarii la „Procesare subtitrari 3D cu 3D Subtitler și tsMuxeR”

 1. Cauta numele softului pentru win 10.

  Răspunde

Lasă un comentariu