Transfer bani in Romania Instrumente de transfer bani din strainatate

Toti romanii cunosc 2 servicii de transfer bani in Romania: Western Union si Money Gram. Cel din urma fiind agreeat pentru comisioanele ceva mai mici. In general sunt inca folosite pentru transfer bani in zone rurale, pentru ca nu toti din aria rurala detine un card. Putand ridica banii cash de la orice agentie/reprezentanta Western Union sau Money Gram.

Majoritatea romanilor din strainatate se intreaba cum si cu ce sa transfere banii in Romania, la famiili sau platile care trebuie onorate in tara, fie ele rate la banci sau plati pentru utilitati.

Odata cu exodul oamenilor spre locuri mai acceptabile financiar, au luat nastere multe servicii de transfer bancar, pentru ca sunt profitabile, iar de clienti nu duc lipsa, fie ei persoane fizice sau juritice.

Cel mai popular sistem de transfer bancar este TransferGO, a fost cel mai economic sistem acum 4-5 ani. Dar in momentul actual, nu mai este rentabil pentru ca alte sisteme de transfer bani au devenit mai inteligente mai economice si mai rapide.

Am facut transfer bani in Romania in jur de 3-4 ani cu TransferGO, dar in ultimul timp am cochetat si cu alte servicii. Cand trimiti lunar bani acasa, 50-60 de lei diferenta, se strang intr-un an 500-700 lei. Nimeni nu iti da gratis acesti bani, pe care ii economisesc din comisioane, astfel am ramas stabil cu TransferWise, acum mai nou se numeste simplu WISE.

Trebuie sa precizez ca aceste servicii doar folosesc transfer de pe un card pe altul, adica transferi bani din cardul tau spre alt card din romania, fie al tau sau al altei persoane, indiferent cine este.

De ce Wise cel mai ok instrument de transfer bani ?

In primul rand sunt rapizi, in jur de 1-3 minute de la transfer pana am bani fizic in card si ii pot folosi. Chiar si sambata au fost la fel de rapizi. Per total si in orice combinatie oricum iesi mai bine cu Wise fata de TransferGO si la bani si la timp. Nu ma interesat timpul, dar uneori a fost combinatia perfecta, chiar sunt nevoi urgente sa ajunga banii cat mai repede.

Nu zic ca TransferGO e de aruncat inca este foarte folosit ca instrument de transfer bani in Romania, chiar au o interfata mai usoara fata de Wise, sau asa am avut eu impresia. Si ca un mic truc, daca vreti sa transferati 1000 de lire, euro sau alta valuta in lei, incercati sa puneti 1001. Nu am inteles niciodata acesta „marsavie”, daca pot sa-i zic asa, dar mi se pare de prost gust.

Totusi daca ajungeti in acesta situatie folositi acest truc. Mai puneti un euro/lira si diferenta este vizibila adica 18.3 lei mai putin in cont fara lira pe care am adaugat-o. Nu e o avere dar platesti 3 transferuri cu ei.

Nici Wise nu se lasa de la prostit lumea, au si ei buba lor, desi zic ca la 1000 de lire ajung in cont 5796.10, nu este asa. Mai trebuie sa platesti din acesti bani si comisionul de transfer de 4.33 GBP (vezi poza wise) deci undeva in jur de 23 lei.

Oricum iesi mai bine la Wise, oricum ar fi.

Nu incercati sa faceti transferuri direct din aplicatia banci la care sunteti client, au comisioane mari. Pentru un singur transfer nu e mare pierdere 20 de lire/euro in plus, dar daca faceti un obicei este enorm de scump.

Nu cred ca mai suntem in impostaza sa arat cum se face un cont, pentru ambele servicii de transfer bani. Dar pot preciza cand ajungeti sa creati contul si va intreaba de adresa, puneti adresa de unde locuiti in tara respectiva. Nu adresa din buletin, adica cea din Romania. Iar pentru destinatar nu va trebuie decat numele si IBAN-ul contului.

Se poate sa va ceara sa faceti poza de pe buletin sau pasaport, faceti si trimiteti, nu e nici o problema.

Link direct cont – Wise

Link direct cont – TransferGO

Daca doriti totusi si nu sunteti siguri cum sa creati un cont pentru oricare din serviciile de transfer bani, pot face un video si il voi atasa aici. Doar lasati-mi un comentariu.

Lasă un comentariu