Vest vs Est diferenta la preturi la produsele de mana a doua

Diferenta la preturi la produse de mana a doua in vest si est sunt extrem de diferite. Diferenta la preturi tind sa reflecte stilul de viata al poporului respectiv, tinand o legatura in mod direct cu naivitatea, educatia, aroganta si lacomia oamenilor.

O sa ma axez pe doua tari, normal ca una va fi Romania iar cea vestica va fi Anglia. Acestea sunt doar exemple, in mare Romania este apropiata de Bulgaria si mai putin de Polonia, aceasta fiind la un nivel mai ridicat fata de noi.

Produsele din Est – Diferenta la preturi

Preturile produselor la mana a doua in Romania sunt uneori de neinteles, gasindule uneori la preturi mai mari decat cele din magazin. Romanul este un popor hapsan, cerand cat nu face.

Rar ve-ti gasi un pret corect afisat, pentru ca romanul gandeste in modul acesta:

Oala mea a facut 1000 de ciorbe, dar arata aproape ca noua, dupa o spalare si „vopsire”. Am dat pe ea acum 3 ani 100 lei, deci pot cere 80 lei. Dar cere 100 ca sa fie si marja de negociere inclusa.

Cam asa gandeste un tip autohton, nu conteaza ca a facut 1000 de ciorbe in acea oala care „si-a scos banii”. Daca poate face inca treaba pentru care a a fost conceputa dar nu mai arata ca noua, chiar si dupa vopsire (ascunderea gunoiului sub pres). Mai exista o problema majora la autohtonul nostru, care „fabrica” pretul dupa bani dati pe produsul nou, in corelare cu pretul produselor noi de calitate, vizionate in mare prin reclame la TV, unde produsele noi aparute pe piata sunt cele mai scumpe.

Asa se face ca in bazaruri, obor-uri, evenimente organizate de vanzare si pe site-uri de vanzari, gasesti produse mai scumpe decat sunt in magazin, plus ca romanul vrea sa faca bani din orice „rahat”.

Cand te uiti pe site-uri consacrate de vanzari, au uni niste preturi de te ia groaza, chiar daca pentru ei este un gunoi, nu au la ce sa foloseasca produsul respectiv. Exact ca cei de la piata de ce sa lase pretul mai jos la rosiile mai palite, mai bine le arunca la gunoi, asta daca nu a reusit sa le strecoare printre cele bune in plasa cumparatorului.

Cam asa as putea descrie vanzarile de produse la mana a doua in partea de est a Europei.

Referitor la imaginea de mai sus, acea soba de 500 lei „imbracata in ceramica”, arata de parca a trecut cel putin un razboi, dar pe piata avem la acelasi pret SEMINEU imbracat pe interior cu samota, care sunt foarte bune, produs nou, estetic, la care imbinam utilul cu placutul, adica putem avea parte de romantism si un vin suav la flacara semineului. Uite si un link despre un semineu mediu, in categoria de pret cu cel la mana a 10-a.

Nici nu are rost sa caut pe aceste site-uri de profil exemple de preturi mult prea exagerate, pentru ca le stiti si voi prea bine.

Produsele din Vest – Diferenta la preturi

In partea de vest este o alta mancare de peste, de obicei produsele de care nu mai aveau nevoie erau scose in fata casei si puteau fi luate de oricine „le facea de trebuinta”. Dupa cum stiti produsele electronice care erau defecte aveau stecherul taiat, cele ok, nu.

De cand facebook-ul si site-urile de profil au luat amploare si cei din vest au inceput sa vanda produsele de care nu mai au nevoie, desi nu s-au debarasat total de a pune in fata usi lucrurile care nu le mai folosesc.

Chiar daca unele produse sunt noi, sau putin folosite, aproape noi, cei din vest aplica preturi mai mult decat decente, unele chiar modice, aproape gratis.

Galerie produse VEST

Un produs sigilat cumparat recent, are un pret cu cel putin 20-30% mai mic, decat in magazin. Adeseori produsele la mana a doua au preturi de la 50% in jos. NU comentez de masinile din Anglia care au preturi derizorii.

Exista multe situatii cand pe grupurile de vanzare din vest pe facebook gasesti anunturi care sunt gratis, gen primul venit primul servit, doar sa scape de ele.

Aici a intervenit si mafia „gunoierilor”, urmaresc astfel de anunturi, imediat ajung la locatie cu masina mare si incarca toate produsele gratis, apoi le vand, astfel castigand sume frumusele din astfel de ocupatie. Oricum ar fi le vand si ei la preturi decente.

Sa vezi un anunt cu produse gratuite in vest este ceva normal, nu ti se pare nimic suspect, aberant, dar daca observi asa ceva in Romania, nu o sa treci indiferent peste acel anunt.

Inca suntem hapsani, nu stim sa daruim, nu cunoastem compasiunea, valorile, dar si educatia de a fi „OM”.

Lasă un comentariu